Ημερίδα για την Αδειοδότηση Διαστημικής Δραστηριότητας: Ενσωμάτωση του Εθνικού Προγράμματος Κατασκευής Μικρών Δορυφόρων στην Ψηφιακή Στρατηγική της Ελλάδας

Με στόχο την προαγωγή της διαστημικής τεχνολογίας, η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης διοργάνωσε ενημερωτική ημερίδα για την αδειοδότηση διαστημικής δραστηριότητας και την ελληνική συμμετοχή στο Έργο CubeSats της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA).

Το έργο αυτό αποτελεί τμήμα του Εθνικού Προγράμματος Κατασκευής Μικρών Δορυφόρων, το οποίο εντάσσεται στην ευρύτερη πολιτική για το διάστημα, όπως καθορίζεται από τον νόμο 4727/2020 και εξειδικεύεται στη Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού 2020-2025. Η ενσωμάτωση του Έργου στο εθνικό σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 αναδεικνύει την δέσμευση της χώρας μας στην προώθηση της καινοτομίας και της επιστημονικής έρευνας.

Η ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στην Διεύθυνση Ασύρματων Επικοινωνιών, Δικτύων Πέμπτης Γενιάς (5G) και Διαστήματος, είχε ως στόχο να ενημερώσει τις συμμετέχουσες εταιρείες και πανεπιστημιακές ενότητες για την διαδικασία αδειοδότησης και την σημασία της διαστημικής δραστηριότητας στην εθνική ψηφιακή στρατηγική.

Η διοργάνωση αυτής της ημερίδας αποτελεί μέρος της δέσμευσής μας να ενισχύσουμε την προσπάθεια της χώρας για διαστημική καινοτομία, καθώς επιδιώκουμε να αναπτύξουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Scroll to Top

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.