Εγκαίνια του περίπτερου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην 84η ΔΕΘ

Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης υποδέχτηκε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο περίπτερο 12 της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και τον ξενάγησε στο «Digital Greece». Τον Υπουργό συνόδευαν οι Υφυπουργοί Γιώργος Γεωργαντάς και Γρηγόρης Ζαριφόπουλος ενώ παρών στα εγκαίνια που διεξήχθηκαν λίγο νωρίτερα ήταν ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ. Φέτος η συμμετοχή των ΗΠΑ φιλοξενείται στο «Digital Greece». 

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις προτεραιότητες του Υπουργείου σχετικά με τα θέματα του ψηφιακού μετασχηματισμού και την αρχή «μόνον άπαξ». Σύμφωνα με την αρχή αυτή, η οποία αποτελεί τον κυρίαρχο στόχο του Υπουργείου, η καταχώρηση των δεδομένων από τους πολίτες θα γίνεται μόνο μια φορά και ακολούθως όλα τα μητρώα του Δημοσίου θα ενημερώνονται αυτομάτως. Ως αποτέλεσμα, μόλις ολοκληρωθούν τα απαιτούμενα ψηφιακά έργα, οι πολίτες θα αντιμετωπίζουν σημαντικά λιγότερη γραφειοκρατία, καθώς το Δημόσιο θα πάψει να ζητά πληροφορίες που ήδη έχει στη διάθεσή του.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Scroll to Top

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.