«Αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Θεσσαλονίκη μπαίνουν στον παγκόσμιο χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών» ανέφερε ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης στο χαιρετισμό που απηύθυνε ανοίγοντας τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο ΕΚΟΜΕ με αφορμή τη δημιουργία studio στη Θέρμη. Μιλώντας στο Μουσείο Φωτογραφίας, ο Υπουργός συνεχάρη τους εμπλεκόμενους φορείς για τη δουλειά τους και δήλωσε ότι σύντομα το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα εξαγγείλει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σχετικά με την προσέλκυση ακόμα περισσότερων επενδύσεων στον τομέα των οπτικοακουστικών έργων.
Ολόκληρος ο χαιρετισμός του Υπουργού:
«Νομίζω πως δεν υπάρχουν πιο ευχάριστες στιγμές για όσους ασχολούνται με οποιονδήποτε τρόπο με την πολιτική από τις στιγμές όπου τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους και, υπό αυτή την έννοια, δεν χρειάζεται να μιλήσουν ιδιαίτερα οι ίδιοι. Αυτή είναι μια τέτοια στιγμή: ο χώρος των οπτικοακουστικών παραγωγών όφειλε να είναι ένα φυσικό πλεονέκτημα για τη χώρα. Η αλήθεια είναι ότι αργήσαμε πολύ, βλέπαμε άλλες χώρες να μπαίνουν σε αυτό τον παγκόσμιο χάρτη και εμείς να έχουμε μείνει πίσω, συχνά γιατί είχαμε γραφειοκρατικά εμπόδια ή δεν είχαμε τα σωστά κίνητρα.
Η δημιουργία του ΕΚΟΜΕ υπό αυτή την έννοια ήταν ένα απολύτως σωστό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και όχι μόνο θα συνεχίσουμε αυτό το βήμα αλλά θα επενδύσουμε πάνω του για να μπορέσει να κάνει ακόμα περισσότερα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Θεσσαλονίκη, με τη δημιουργία του studio στη Θέρμη – του studio της Θεσσαλονίκης – μπαίνουν σε αυτό τον παγκόσμιο χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών.
Θέλω κατ’ αρχήν να συγχαρώ τον Περιφερειάρχη και την ομάδα του για όλη αυτή την προσπάθεια, θέλω να συγχαρώ τον Πάνο Κουάνη και το ΕΚΟΜΕ και θέλουμε να τονίσουμε για μια ακόμη φορά ότι θα είμαστε αρωγοί σε αυτό το έργο με πρωτοβουλίες που θα ανακοινώσουμε πάρα πολύ σύντομα: τόσο σε ό,τι αφορά τη φύση του rebate και το πώς θα μπορούσαμε να γίνουμε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί, όσο και σε ό,τι αφορά τη μείωση της γραφειοκρατίας γύρω από το χώρο των οπτικοακουστικών παραγωγών, την επένδυση στα film offices ακόμα περισσότερο και σίγουρα το πώς θα μπορούσαμε να δούμε στη χώρα μας ακόμα περισσότερα studio και ακόμα περισσότερες παραγωγές διεθνούς βεληνεκούς και διεθνούς χαρακτήρα.
Σας ευχαριστώ πολύ».