Σημεία από την παρέμβαση του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3 για τη λειτουργία του 112

Δυνατότητα λήψης ειδοποιήσεων CBS παρέχεται στα κινητά της Apple μετά την τελευταία αναβάθμιση του λογισμικού της εταιρίας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης. Τα μηνύματα CBS αποτελούν τη διεθνή πρακτική αποστολής ενημερώσεων μέσω του 112. Η εξέλιξη αυτή ανοίγει τον δρόμο για την πλήρη λειτουργία του 112, Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης, όπως τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης στον ΣΚΑΙ 100,3 και την εκπομπή «Σκάει είδηση» με τον Δημήτρη Οικονόμου και την Εύα Αντωνοπούλου.

Η αναβάθμιση και κατ’ επέκταση η δυνατότητα λήψης ειδοποιήσεων από το 112 προγραμματίστηκε κατόπιν ενεργειών του Υπουργείου Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Με την νέα αναβάθμιση λογισμικού της Apple λύθηκαν οι τελευταίες εκκρεμότητες ως προς τη δυνατότητα λήψης εμπλουτισμένων μηνυμάτων από το 112 στις συσκευές όλων των κατασκευαστών. Το σύστημα θα έχει πλήρως παραδοθεί έως το τέλος του 2019, όπως προβλέπει το χρονοδιάγραμμα.

«Η βασική εκκρεμότητα για τη δυνατότητα λήψης μηνυμάτων εμπλουτισμένου περιεχομένου ήταν με την συγκεκριμένη εταιρία», τόνισε ο Υπουργός. «Είχα επικοινωνήσει το καλοκαίρι και διαπίστωσα ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση για να προβούν στη συγκεκριμένη αναβάθμιση. Την πραγματοποίησαν σε χρόνο – ρεκόρ και μας ενημέρωσαν ότι από χθες το βράδυ πλέον το ελληνικό σύστημα εξερχόμενων μηνυμάτων του 112 λειτουργεί στην νέα αναβάθμιση του λογισμικού τους. Άρα, θα πρέπει όλοι οι κάτοχοι των συγκεκριμένων τηλεφώνων να “κατεβάσουν” την τελευταία αναβάθμιση του λογισμικού. Όπως έχουμε δεσμευτεί, από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους το 112 θα λειτουργεί σε όλες τις “έξυπνες” συσκευές οι οποίες στην Ελλάδα καλύπτουν και το μεγαλύτερο κομμάτι των τηλεφώνων. Υπολογίζεται ότι το 80% των τηλεφώνων της επικράτειας είναι τα λεγόμενα “έξυπνα” τηλέφωνα. Πλέον, το 112 παραδίδεται στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία από την 1-1-2020 θα είναι και η μόνη αρμόδια να το λειτουργήσει».

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Scroll to Top

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.