Κύρωση της συμφωνίας έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), «Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυβερνοασφάλειας (ENISA)»

Αθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2019

Εισάγεται την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 13:00 προς συζήτηση και κύρωση στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης η συμφωνία έδρας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), «Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυβερνοασφάλειας (ENISA)». Πρόκειται για τον οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει ως αποστολή να μεριμνά για την πρόληψη και την αντιμετώπιση προβλημάτων ασφάλειας δικτύων και πληροφοριών. Ιδρύθηκε το 2004 και έκτοτε εδρεύει στην Ελλάδα.

Ο ENISA αποσπά διαρκώς θετικές αξιολογήσεις, διευρύνοντας προοδευτικά το αντικείμενο και τις αρμοδιότητές του. Η πρόσφατη αναβάθμισή του κατέστησε αναγκαία μια νέα συμφωνία έδρας, την οποία η Ελλάδα υπέγραψε το Νοέμβριο του 2018 και η οποία εισάγεται τώρα προς κύρωση. Έτσι, η μεταφορά της έδρας στην Αθήνα αποσκοπεί στη διευκόλυνση της πρόσβασης των εμπειρογνωμόνων στον οργανισμό.

Παράλληλα, έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για τη διατήρηση του αξιόλογου δικτύου συνεργασίας που οικοδομήθηκε επί δεκαπέντε χρόνια με τους τοπικούς επιστημονικούς και ερευνητικούς φορείς, όπως το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας. Για το λόγο αυτό, η μέχρι τώρα έδρα του οργανισμού στο Ηράκλειο θα διατηρηθεί ως γραφείο παραρτήματος του ENISA.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Πρόσφατα άρθρα

Διακήρυξη Διεθνούς Ηλεκτρονικού Ανοικτού Διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για την παροχή υπηρεσιών “Ενεργοποίησης, Επικαιροποίησης, Συντήρησης και Υποστήριξης αδειών λογισμικού Oracle της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Γ.Γ.Π.Σ.Ψ.Δ)”

Παροχή διευκρινίσεων επί αιτημάτων που υποβλήθηκαν από ενδιαφερόμενους οικονομικούς φορείς και αφορούν όρους της υπ’ αριθ. 35416 ΕΞ 2023/02-08-2023 Διακήρυξης (ΑΔΑΜ: 23PROC013201888) του επαναληπτικού, διεθνούς, ηλεκτρονικού, ανοικτού διαγωνισμού, με συστημικό Αύξοντα Αριθμό ΕΣΗΔΗΣ 193448, για την «Προμήθεια προηγμένων Υπηρεσιών Ασφαλείας (SOC και DDoS) στις κρίσιμες υποδομές του G-Cloud

Scroll to Top

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.